Hodnocení kvalitativního složení stravy u makrobiotické výživy – Šárka KOUTŇÁKOVÁ
Šárka KOUTŇÁKOVÁ
Bakalářská práce
Hodnocení kvalitativního složení stravy u makrobiotické výživy
Qualitative evaluation of the macrobiotic diet
Anotace:
Cíl: Cílem práce bylo porovnání nutričních hodnot (celková energie, bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamín C, vitamin B1, sodík, vápník, draslík a železo) dvou makrobiotických jídelníčků s výživovými doporučeními z knihy Referenční hodnoty pro příjem živin (9). Metodika: Nutriční hodnoty obou jídelníčků byly přepočítány počítačovým programem NutriDan. Makrobioticky stravující se ženě byly naměřeny tyto …víceAbstract:
Aim: Aim of this study was to compare the nutritional value (total energy, proteins, fats, carbohydrates, vitamin C, vitamin B1, sodium, calcium, potassium and iron) two macrobiotic diets with dietary recommendations from the book reference values for nutrient intake (9). Methodology: Nutritional values of both diets were calculated NutriDan computer program. Macrobiotic consuming the woman were measured …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2013
Zveřejnit od: 30. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2013
- Vedoucí: Mgr. Vladislava Zavadilová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOUTŇÁKOVÁ, Šárka. Hodnocení kvalitativního složení stravy u makrobiotické výživy. Ostrava, 2013. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut