Změny v obsahu bílkovinných frakcí ovčího mléka v průběhu laktace – Bc. Veronika Radiměřská
Bc. Veronika Radiměřská
Diplomová práce
Změny v obsahu bílkovinných frakcí ovčího mléka v průběhu laktace
Changes in the content of the protein fractions of sheep's milk during lactation
Anotace:
Bílkoviny jsou významnou součástí mléka. Mléčně bílkoviny dělíme podle jejich vlastností při srážení na syrovátkové a kaseinové. Obě frakce jsou důležitým parametrem pro nutriční hodnotu mléka a výrobků z něj a také ovlivňují technologickou výtěžnost jeho zpracování. Metodou HPLC s detektorem diodového pole byly stanoveny jednotlivé bílkovinné frakce, konkrétně α-kasein, β-kasein, γ-kasein, α- laktalbumin …víceAbstract:
Proteins are an important part of milk. Milk proteins are divided by their whey and casein clotting properties. Both fractions are an important parameter for the nutritional value of milk and its products and also influence the technological yield of processing. By HPLC using a diode array detector, individual protein fractions, namely α-casein, β-casein, γ-casein, α-lactalbumin and β-lactoglobulin …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RADIMĚŘSKÁ, Veronika. \textit{Změny v~obsahu bílkovinných frakcí ovčího mléka v~průběhu laktace}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/3dqr5p/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Rozdíly mezi nativním mléčným proteinem a syrovátkovým proteinem při využití ve fitness výživě
Jan Svoboda -
Stanovení různých forem kaseinu v mléce
Veronika Kaňková -
Analýza vybraných vlastností u valašských ovcí ve vybraném chovu.
Kateřina Habětínová -
Study on effect of human \kur{Casein Kinase I epsilon} inhibitor IC261 on \kur{disc overgrown} in \kur{Drosophila melanogaster}
Bianca SPITZBART -
Study of the Role of mutations L39Q, L49Q, and N78T of Casein Kinase I epsilon in Breast Cancer Using \kur{Drosophila Melanogaster} as a Model Organism
Eugen KUBALA -
Study of the Role of Casein Kinase I epsilon in Breast Cancer Using Drosophila as a Model
Jana MATULOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva