Adéla Himmerová

Bachelor's thesis

Výskyt genů antibiotické rezistence v drůbežím mase

Antibiotic resistance genes in poultry meat
Abstract:
Potraviny živočišného původu, včetně drůbežího masa, mohou být rezervoáry rezistentních bakterií a přispívat k jejich šíření prostřednictvím potravinového řetězce. Cílem bakalářské práce bylo sledovat výskyt genů kódujících rezistenci vůči amfenikolovým, betalaktamovým, makrolidovým, polypeptidovým, sulfonamidovým a tetracyklinovým antibiotikům v drůbežím mase.
Abstract:
Foods of animal origin, including poultry meat, can serve as reservoirs of resistant bacteria and contribute to their spread through the food chain. The aim of the bachelor thesis was to monitor the occurrence of genes encoding resistance to amphenicols, betalactams, macrolides, polypeptides, sulfonamides, and tetracyclines antibiotics in poultry meat.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Mgr. Magda Janalíková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Himmerová, Adéla. Výskyt genů antibiotické rezistence v drůbežím mase. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe