Stanovení frakcí v ozimé pšenici podle obsahu dusíkatých látek – Aneta Sochorová
Aneta Sochorová
Bakalářská práce
Stanovení frakcí v ozimé pšenici podle obsahu dusíkatých látek
Determination of fractions in winter wheat according to nitrogen content
Anotace:
Jedním z nejdůležitějších jakostních ukazatelů zrna potravinářské pšenice je obsah dusíkatých látek. V rámci této práce byly stanoveny frakce ve vzorcích zrna potravinářských odrůd pšenice ozimé podle tohoto parametru. Vzorky byly odebrány v laboratoři firmy NAVOS, a.s., Kroměříž. Pro třídění vzorků byl použit přístroj BoMill IQ, který je schopen analyzovat a třídit jednotlivé obilky na základě transmitance …víceAbstract:
One of the most important quality indicators of bread wheat grain is the nitrogen content. In this thesis, fractions in grain samples of winter wheat were determined according to nitrogen content. Samples were taken in the NAVOS, a.s., Kroměříž. BoMill IQ was used to sort the samples. This sorter is able to analyze and sort individual kernels based on near infrared transmittance. The nitrogen content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Ondřej Polák, Ph.D.
- Oponent: Petr Svačina, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Rostlinolékařství / Rostlinolékařství
Práce na příbuzné téma
-
Observační studie dusíkatých látek vzniklých interakcí nitrosačních činidel s látkami ve sladu
Tomáš Vaško -
Bílkoviny a další dusíkaté látky ve výživě zvířat
Michaela Třebenská -
Potřeba dusíkatých látek ve výživě koní
Monika Červínová -
Vliv dlouhodobého hnojení na zastoupení frakcí dusíkatých látek v píci vojtěšky
Jana Matunová -
Analýza vybraných potravin metodou NIR
Tereza Bočková