Bc. Viktoriia Haranovska

Diplomová práce

Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích

Determination of Selected Nutritional Characteristics in Edible Flower and their Extracts
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo stanovení obsahu vybraných nutričních hodnot v jedlých květech (růže šípkové, jasmínu, chmele, bezu, měsíčku, ibišku, chrpy polní a červené, vřesu, levandule a slézu). V teoretické části jsou popsány jednotlivé rostliny a jejich květy, jejich základní chemické složení, možnosti jejich zpracování a využití v gastronomii. Praktická část se zabývá stanovením hrubé vlákniny, …více
Abstract:
Purpose of the thesis was to determine the content of selected nutritional values in edible flowers (rose hips, jasmine, hops, elderflower, marigold, hibiscus, cornflowers and red cornflowers, heather, lavender and mallow). The theoretical part describes the individual plants and edible flowers, basic chemical composition, the possibilities of edible flower processing and the use in gastronomy. The …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Haranovska, Viktoriia. Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe