Parazitární napadení a kvalita masa hostitele – Bc. Petra Dědinová
Bc. Petra Dědinová
Master's thesis
Parazitární napadení a kvalita masa hostitele
Parasitic infestation and meat quality of a host
Anotácia:
Tato diplomová práce je souhrnem vědeckých poznatků o kvalitě masa a parazitární infekci. Cílem této práce bylo zpracovat literární rešerši, která se týká vlivu napadení parazity na kvalitu masa hostitele. Hostitelem mohou být divocí přežvýkavci, ale také domácí přežvýkavci, na které hrozí přenos infekce. Zvěřina je velmi žádaným masem díky svým dietetickým vlastnostem, kterými jsou vysoký obsah bílkovin …viacAbstract:
This thesis is a summary of scientific findings focused on meat quality and parasitic infection. The goal of this research was elaboration of research concerning the influence of parasite infestation the quality of the meat of host. The host can be wild ruminants but also domestic ruminants that are at risk of transmitting infection. Venison is a very popular meat because of its dietary properties …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Ivana Jankovská, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva