Parazitární napadení a kvalita masa hostitele – Bc. Petra Dědinová
Bc. Petra Dědinová
Diplomová práce
Parazitární napadení a kvalita masa hostitele
Parasitic infestation and meat quality of a host
Anotace:
Tato diplomová práce je souhrnem vědeckých poznatků o kvalitě masa a parazitární infekci. Cílem této práce bylo zpracovat literární rešerši, která se týká vlivu napadení parazity na kvalitu masa hostitele. Hostitelem mohou být divocí přežvýkavci, ale také domácí přežvýkavci, na které hrozí přenos infekce. Zvěřina je velmi žádaným masem díky svým dietetickým vlastnostem, kterými jsou vysoký obsah bílkovin …víceAbstract:
This thesis is a summary of scientific findings focused on meat quality and parasitic infection. The goal of this research was elaboration of research concerning the influence of parasite infestation the quality of the meat of host. The host can be wild ruminants but also domestic ruminants that are at risk of transmitting infection. Venison is a very popular meat because of its dietary properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ivana Jankovská, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva