Výživové parametry jedlých květů. – Bc. Šárka ZBOŘILOVÁ
Bc. Šárka ZBOŘILOVÁ
Diplomová práce
Výživové parametry jedlých květů.
Nutritional parameters of edible flowers.
Anotace:
Tato práce se zabývá vybranými sedmnácti druhy jedlých květů. Konkrétně jde o květy aksamitníku, astry, begónie, denivky, fialky, fuchsie, hledíku, hvozdíku, lichořeřišnice, chrpy, chryzantémy, karafiátu, kopretiny, macešky, měsíčku, růže a sedmikrásky.V současné době se rozvíjí zájem o opětovnou konzumaci jedlých květů. Mají celou řadu biologicky aktivních látek, např. antioxidantů a polyfenolických …víceAbstract:
This thesis deals with some seventeen species of edible flowers. Specifically flowers of tagetes, asters, begonias, daylily, viola, fuchsia, snap-dragon, dianthus, canary creeper cornflower, chrysanthemum, carnation, marguerite, pansies, marigolds, roses and daisies. Currently developing an interest in re-consumption of edible flowers. They contain a lot of biologically active substances such as antioxidants …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2011
Identifikátor:
22651
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZBOŘILOVÁ, Šárka. Výživové parametry jedlých květů.. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 06. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Fenolické látky v medicíně
Natálie POKLUDOVÁ -
Fenolické látky vo vybraných rastlinných druhoch
Rastislav Boško -
Fenolické látky bielych vín
Martin Šulík -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Biologicky aktivní fenolické látky v drobném ovoci.
Lenka LAXOVÁ