Bc. Šárka ZBOŘILOVÁ
Master's thesis
Výživové parametry jedlých květů.
Nutritional parameters of edible flowers.
Abstract:
Tato práce se zabývá vybranými sedmnácti druhy jedlých květů. Konkrétně jde o květy aksamitníku, astry, begónie, denivky, fialky, fuchsie, hledíku, hvozdíku, lichořeřišnice, chrpy, chryzantémy, karafiátu, kopretiny, macešky, měsíčku, růže a sedmikrásky.V současné době se rozvíjí zájem o opětovnou konzumaci jedlých květů. Mají celou řadu biologicky aktivních látek, např. antioxidantů a polyfenolických …moreAbstract:
This thesis deals with some seventeen species of edible flowers. Specifically flowers of tagetes, asters, begonias, daylily, viola, fuchsia, snap-dragon, dianthus, canary creeper cornflower, chrysanthemum, carnation, marguerite, pansies, marigolds, roses and daisies. Currently developing an interest in re-consumption of edible flowers. They contain a lot of biologically active substances such as antioxidants …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2011
Identifier:
22651
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ZBOŘILOVÁ, Šárka. Výživové parametry jedlých květů.. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 06. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Fenolické látky v medicíně
Natálie POKLUDOVÁ -
Fenolické látky vo vybraných rastlinných druhoch
Rastislav Boško -
Fenolické látky bielych vín
Martin Šulík -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Biologicky aktivní fenolické látky v drobném ovoci.
Lenka LAXOVÁ