Bc. Šárka ZBOŘILOVÁ

Master's thesis

Výživové parametry jedlých květů.

Nutritional parameters of edible flowers.
Abstract:
Tato práce se zabývá vybranými sedmnácti druhy jedlých květů. Konkrétně jde o květy aksamitníku, astry, begónie, denivky, fialky, fuchsie, hledíku, hvozdíku, lichořeřišnice, chrpy, chryzantémy, karafiátu, kopretiny, macešky, měsíčku, růže a sedmikrásky.V současné době se rozvíjí zájem o opětovnou konzumaci jedlých květů. Mají celou řadu biologicky aktivních látek, např. antioxidantů a polyfenolických …more
Abstract:
This thesis deals with some seventeen species of edible flowers. Specifically flowers of tagetes, asters, begonias, daylily, viola, fuchsia, snap-dragon, dianthus, canary creeper cornflower, chrysanthemum, carnation, marguerite, pansies, marigolds, roses and daisies. Currently developing an interest in re-consumption of edible flowers. They contain a lot of biologically active substances such as antioxidants …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2011
Identifier: 22651

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ZBOŘILOVÁ, Šárka. Výživové parametry jedlých květů.. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 06. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production