Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín – Bc. Pavel Šmejda
Bc. Pavel Šmejda
Master's thesis
Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín
Comparison of aroma profiles for white wines produced by conventional and natural methods
Abstract:
Předmětem diplomové práce je stanovení aroma profilu bílých vín. V teoretické části je shrnuta technologie výroby bílých vín od sklizně hroznů, úpravy před fermentací, vlastní alkoholová fermentace a zrání vína. V jednotlivých krocích jsou uvedeny faktory, které mohou ovlivňovat výsledný aroma profil hotového vína. Je popsán rozdíl mezi konvenčně vyráběnými a naturálními víny. Následuje popis chemického …moreAbstract:
The subject of the thesis is to determine the aroma profile of white wines. The theoretical part summarizes the technology of white wine production from grape harvest, treatment before fermentation, alcoholic fermentation and wine maturation. The individual steps list the factors that may affect the resulting aroma profile of the finished wine. The difference between conventionally produced and natural …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠMEJDA, Pavel. \textit{Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních$\backslash$nl$\{\}$ bílých vín}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/3kryp6/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šmejda, Pavel. Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Využití mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení volatilních organických látek ve vodách
Lukáš EICHLER -
Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází
Tereza Sychrovská -
Sorpce syntetických barviv na sorbentu na bázi Fe3O4
Tereza MATĚJÍČKOVÁ -
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení neurotoxinu \recke{beta\recke{}}-N-methylamino-L-alaninu ve vodě a sinicích pomocí LC/MS
Karel HOŘEJŠÍ