Bc. Pavel Šmejda

Master's thesis

Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín

Comparison of aroma profiles for white wines produced by conventional and natural methods
Abstract:
Předmětem diplomové práce je stanovení aroma profilu bílých vín. V teoretické části je shrnuta technologie výroby bílých vín od sklizně hroznů, úpravy před fermentací, vlastní alkoholová fermentace a zrání vína. V jednotlivých krocích jsou uvedeny faktory, které mohou ovlivňovat výsledný aroma profil hotového vína. Je popsán rozdíl mezi konvenčně vyráběnými a naturálními víny. Následuje popis chemického …more
Abstract:
The subject of the thesis is to determine the aroma profile of white wines. The theoretical part summarizes the technology of white wine production from grape harvest, treatment before fermentation, alcoholic fermentation and wine maturation. The individual steps list the factors that may affect the resulting aroma profile of the finished wine. The difference between conventionally produced and natural …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Šmejda, Pavel. Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická