Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius) – Kristina Heřmanová
Kristina Heřmanová
Bachelor's thesis
Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)
Substances contained in yacon tubers (Smallanthus sonchifolius)
Abstract:
Jakon původem pocházející z jihoamerických And se konzumuje již po staletí. V Inckéříši byl velmi hojně pěstován a využíván jako potravina i jako součást tradiční medicíny. Donedávna byl ovšem znám pouze obyvatelům a farmářům v Peru, Ekvádoru a Bolívii, a to pouzepro domácí použití, nikoli pro průmyslové zpracování. Během dvacátého století jakon dorazildo Evropy a po mnohaletém zkoumání byl potvrzen …moreAbstract:
Yacon, a native plant of the South American Andes has been consumed for centuries. Itwas very widely cultivated in the Inca Empire and it was also used as food and as a part oftraditional medicine. However, until recently it was only known to residents and farmers inPeru, Ecuador and Bolivia and only for domestic use, not for industrial processing. During thetwentieth century yacon moved to Europe …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Reader: František Hnilička, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HEŘMANOVÁ, Kristina. \textit{Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/3mfrsp/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová -
Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam
Eva Šebestová -
Charakterizace škrobu a inulinu pomocí GPC v potravinářských materiálech
Roberta Filepová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights