Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie – Bc. Jana Janáčová
Bc. Jana Janáčová
Diplomová práce
Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie
Determination of Thermal Degradation of Edible Oils Using Luminescence Spectroscopy
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením degradace jedlých olejů s využitím luminiscenční spektroskopie, jakožto moderní rychlé a jednoduché metody bez nutnosti použití chemických činidel. Teoretická část práce je orientována na charakteristiku složení jedlých olejů se zaměřením na jejich změny při tepelné zátěži, jsou zde popsány i metody pro chemické analýzy stanovení oxidace lipidů a také popis luminiscenční …víceAbstract:
This diploma thesis deals with determination of degradation of edible oils using luminescence spectroscopy as a modern, fast and simple method without the use of chemical rea-gents. The theoretical part of the thesis is oriented on characteristics of edible oils composi-tion with focus on their changes in thermal load. There are also described methods for chemical analysis of determination of lipid …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANÁČOVÁ, Jana. \textit{Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/3ndbzy/.
Jak správně citovat práci
Janáčová, Jana. Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sledování oxidace kosmetických olejů
Monika Pihrtová