Bc. Jana Janáčová

Diplomová práce

Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie

Determination of Thermal Degradation of Edible Oils Using Luminescence Spectroscopy
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením degradace jedlých olejů s využitím luminiscenční spektroskopie, jakožto moderní rychlé a jednoduché metody bez nutnosti použití chemických činidel. Teoretická část práce je orientována na charakteristiku složení jedlých olejů se zaměřením na jejich změny při tepelné zátěži, jsou zde popsány i metody pro chemické analýzy stanovení oxidace lipidů a také popis luminiscenční …více
Abstract:
This diploma thesis deals with determination of degradation of edible oils using luminescence spectroscopy as a modern, fast and simple method without the use of chemical rea-gents. The theoretical part of the thesis is oriented on characteristics of edible oils composi-tion with focus on their changes in thermal load. There are also described methods for chemical analysis of determination of lipid …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Martina Bučková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Janáčová, Jana. Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma