Bc. Denisa Sobotková
Bachelor's thesis
Paprika ve výživě člověka
Capsicum in human nutrition
Abstract:
Bakalářská práce „Paprika ve výživě člověka“ zkoumá konzumaci papriky ve sledovaném souboru respondentů v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První, teoretická část, je věnována rodu Capsicum, popisuje jednotlivé odrůdy, chemické složení, využití a jejich vliv na lidské zdraví. Druhá, praktická část, sděluje výsledky dotazníkového šetření týkajícího se frekvence konzumace …moreAbstract:
The bachelor thesis "Capsicum in human nutrition" examines consumption of peppers are observed group of respondents in the Czech Republic. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The first, theoretical part is devoted to the genus Capsicum, describes the varieties, chemical composition, utilization and their impact on human health. The second part, presents results of questionnaires …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2013
Identifier:
https://is.muni.cz/th/x75fs/
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2013
- Supervisor: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Reader: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Chemické složení magmatického a hydrotermálního turmalínu v horninách z Tseelského teránu, JZ Mongolsko
Nikola Pecháčková -
Zlepšování požární odolnosti pomocí retardérů hoření a jejich vliv na chemické složení dřeva
Petr Linc -
Vliv mrazírenského skladování na senzorickou jakost a chemické složení rybího masa
Martina Zajíčková -
Antimikrobiální aktivita a chemické složení silic lípy srdčité
Anna Štětinová -
Vliv modifikace dřeva buku na jeho chemické složení a odolnost vůči dřevokazným houbám
Štěpán Beránek -
Chemické složení tzv. sloní kávy ve srovnání s konvenčně zpracovanými kávovými zrny (Coffea sp.; Rubiaceae)
Jan Hájíček -
Vliv chemického složení, licí teploty a použité dezoxidace na technologické vlastnosti austenitických chromniklových ocelí
Martin Myška