Stanovení antioxidantů v čokoládě – Bc. Jana Řihošková
Bc. Jana Řihošková
Diplomová práce
Stanovení antioxidantů v čokoládě
Determination of antioxidants in chocolate
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá identifikací a kvantifikací vybraných fenolických látek ve vzorcích čokolády. Další její součástí je stanovení antioxidační kapacity vzorků a také stanovení celkového obsahu fenolických látek. V teoretické části práce je uveden přehled fenolických látek, které se v čokoládě vyskytují, jejich charakteristika a možnosti stanovení. Jsou zde popsány i základy chromatografie …víceAbstract:
This thesis is focused on identification and quantification of chosen phenolic compounds in samples of chocolate. Determination of an antioxidant capacity of these samples as well as determination of total content of phenolic substances is another part of this work. The resumption of phenolic compounds appearing in chocolate (including their characteristics and methods for their analysing) is mentioned …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Řihošková, Jana. Stanovení antioxidantů v čokoládě. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin