Tereza Sekničková

Bachelor's thesis

Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa

Production, quality and technology of rabbit meat processing
Abstract:
Práce je zaměřena na produkci, kvalitu a technologické zpracování králičího masa. Jeho celosvětová produkce v roce 2017 byla 1,5 miliónů tun za celý rok, přičemž průměrná roční celosvětová spotřeba dosahuje 0,5 kg na jednoho obyvatele. Z nutričního hlediska je králičí maso lehce stravitelné, s vysokým podílem bílkovin (22 %), nízkým podílem tuku (3 %) a minerálních látek (1,5 %). Jatečná výtěžnost …more
Abstract:
The work is focused on the production, quality and technological processing of rabbit meat. Its worldwide production in 2017 was 1.5 million tons for the whole year, while the average annual global consumption is 0.5 kg per capita. From a nutritional point of view, rabbit meat is easily digestible, with a high rate of protein (22%), a low rate of fat (3%) and minerals (1.5%). The carcass yield of rabbits …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta