Testování in vitro inhibičního účinku kmenů laktobacilů a bifidobakterií izolovaných z trávicího traktu evropských včel modonosných (Apis mellifera) vůči bakteriálním patogenům v podobě původců moru a hniloby včelího plodu – Bc. Lucie Nová
Bc. Lucie Nová
Master's thesis
Testování in vitro inhibičního účinku kmenů laktobacilů a bifidobakterií izolovaných z trávicího traktu evropských včel modonosných (Apis mellifera) vůči bakteriálním patogenům v podobě původců moru a hniloby včelího plodu
Testing of in vitro inhibitory effect of lactobactobacilli and bifidobacteria isolated from the digestive tract of European honey-bees (Apis mellifera) against bacterial pathogens causing American and European foulbrood diseases
Anotácia:
Včely (Apis mellifera) patří mezi hmyz blanokřídlý (Hymenoptera). V přírodě i v ekologii mají nezastupitelné místo. Člověk je využívá zejména pro zisk včelích produktů jako jsou med, pyl a mateří kašička. Obecně ale jakýkoliv produkt pocházející z včelího úlu je velmi nutričně přínosný pro zdraví člověka a je hojně využíván nejen v potravinářství, ale i v kosmetickém průmyslu nebo ve farmacii. Mezi …viacAbstract:
Honey bees (Apis mellifera) are insects of the order Hymenoptera. They have an irreplaceable position in nature and ecology. Humans keep them especially for their ability to produce honey, but also for royal jelly and bee bread. Generally, any bee product is a very nutritious and healthy and is frequently used in food industry, cosmetic industry and pharmacy. Another key function of honey bees is pollination …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jiří Killer, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁ, Lucie. \textit{Testování in vitro inhibičního účinku kmenů laktobacilů a bifidobakterií izolovaných z trávicího traktu evropských včel modonosných (Apis mellifera) vůči bakteriálním patogenům v podobě původců moru a hniloby včelího plodu}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/3pxqcr/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Polymerázová řetězová reakce jako nástroj detekce a diferenciace kmenů původce moru včelího plodu (Paenibacillus larvae)
Veronika Manišová -
Optoelektrochemický imunosensor pro detekci moru včelího plodu
Karolína Jurová -
Mor včelího plodu - možnosti prevence
Michaela WOLFOVÁ -
Mor včelího plodu a jeho výskyt na vysočině
Iveta MORBICEROVÁ -
Inhibice původce onemocnění moru včelího plodu pomocí vybraných rostlinných silic
Adéla ZÁLABSKÁ -
Probiotika a jejich význam pro zdravý gastrointestinální trakt člověka
Iva Opletalová -
Analýza marketingového mixu ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na probiotika
Filip Vach -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová
Názov
Vložil
Vložené
Práva