Karolína Horáková
Bakalářská práce
Fermentované mléčné nápoje
Fermented milk beverages
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit rešerši na téma fermentované mléčné nápoje. Konkrétně se práce zabývá základní charakteristikou mléka, čistými mlékařskými kulturami, výrobou a jednotlivými druhy fermentovaných mléčných nápojů. Dále práce popisuje novodobé trendy ve výrobě fermentovaných mléčných nápojů, které by mohly v budoucnu ovlivnit stále rostoucí trh s fermentovanými mléčnými nápoji …víceAbstract:
The aim of this bachelor´s thesis was to create research on the topic of fermented dairy beverages. Specifically, the thesis deals with the basic characteristics of milk, starter cultures, production and individual types of fermented dairy beverages. It also deals with modern trends in the production of fermented milk drinks, which could affect the ever-growing market for fermented milk drinks in the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Horáková, Karolína. Fermentované mléčné nápoje. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Asijská rýžová vína a jiné kvašené nápoje.
Zhanna Gordiyenko -
Čisté mlékařské kultury a jejich využití v potravinářství.
Iveta Urbanová -
Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Nikola Křišťálová -
Využití ochranných kultur při výrobě mléčných výrobků
Anna Plachká -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková