Michael Weber
Bachelor's thesis
Kvalita vín a její kontrola
The quality of the wines and its control
Abstract:
Víno je jeden z nejpopulárnějších alkoholických nápojů, který je rozšířen po celém světě a v České republice má dlouholetou tradici. Je dokázáno, že díky chemickému složení, má víno příznivé účinky na lidský organismus a pravidelná, ale hlavně střídmá, konzumace může chránit lidský organismus před kardiovaskulárními onemocněními či rakovinou. Za tyto příznivé účinky jsou zodpovědné hlavně antioxidanty …moreAbstract:
Wine is the one of the most popular alcoholic beverage, spread around the globe and which has a long tradition in the Czech Republic.It is proved that wine, thanks to its chemical composition, has positive effects on human body and that regular and moderate consumption of wine can prevent human organism from cardiovascular diseases or cancer. Mainly antioxidants like resveratrol, catechin or proanthocyanidins …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Reader: Jan Táborský, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
WEBER, Michael. \textit{Kvalita vín a její kontrola}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/3v6oxc/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Technologie zpracování a sortiment liturgických vín
Sabina TRÁGEOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights