Tomáš Cileček

Bachelor's thesis

Studium redoxních reakcí v révovém moštu a víně

Study of redox reactions in grape must and wine
Abstract:
V první kapitole literárního přehledu je snahou rozdělit složky přítomné ve víně do skupin, charakteristických konkrétní chemickou strukturou. Jejich nejvýznamnější zástupci jsou zde obecně rozebíráni po stránkách molekulární stavby, koncentrační úrovně, funkce či reaktivity. Druhá část zaměřuje svou pozornost na definici oxidačně-redukčních reakcí v návaznosti na pre-fermentační (mošt) a post-fermentační …more
Abstract:
In the first chapter of the literature review, an attempt is made to divide the components present in wine into groups characterized by a specific chemical structure. Their most important representatives are generally analyzed here in terms of molecular structure, concentration level, function or reactivity. The second part focuses its attention on the definition of oxidation-reduction reactions following …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Pavel Híc, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture