Studium redoxních reakcí v révovém moštu a víně – Tomáš Cileček
Tomáš Cileček
Bachelor's thesis
Studium redoxních reakcí v révovém moštu a víně
Study of redox reactions in grape must and wine
Abstract:
V první kapitole literárního přehledu je snahou rozdělit složky přítomné ve víně do skupin, charakteristických konkrétní chemickou strukturou. Jejich nejvýznamnější zástupci jsou zde obecně rozebíráni po stránkách molekulární stavby, koncentrační úrovně, funkce či reaktivity. Druhá část zaměřuje svou pozornost na definici oxidačně-redukčních reakcí v návaznosti na pre-fermentační (mošt) a post-fermentační …moreAbstract:
In the first chapter of the literature review, an attempt is made to divide the components present in wine into groups characterized by a specific chemical structure. Their most important representatives are generally analyzed here in terms of molecular structure, concentration level, function or reactivity. The second part focuses its attention on the definition of oxidation-reduction reactions following …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Reader: Pavel Híc, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Fenolické sloučeniny dostupné z biomasy
Jana Dvořáková -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Barbora Burešová