Antibiotická rezistence u stafylokoků izolovaných z potravin – Dominika Pileková
Dominika Pileková
Bachelor's thesis
Antibiotická rezistence u stafylokoků izolovaných z potravin
Antibiotic Resistance in Staphylococci Isolated from Food
Anotácia:
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou antibiotickej rezistencie u stafylokokov izolovaných z potravín. Jej cieľom je upriamiť pozornosť na celosvetovo sa vyskytujúci fenomén antibiotickej rezistencie baktérií a jeho fatálne následky. Táto práca je rešeršná. Prvá kapitola charakterizuje baktérie rodu Staphylococcus vrátane ich vlastností, výskytu v potravinách, stafylokokových enterotoxikóz, ktoré …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with the issue of antibiotic resistance in staphylococci isolated from food. Its aim is to draw attention to the worldwide phenomenon of antibiotic resistance in bacteria and its fatal consequences. This thesis is a research work. The first chapter characterizes bacteria of the genus Staphylococcus, including their properties, occurrence in food, staphylococcal enterotoxicosis …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pileková, Dominika. Antibiotická rezistence u stafylokoků izolovaných z potravin. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies