Dominika Pileková

Bachelor's thesis

Antibiotická rezistence u stafylokoků izolovaných z potravin

Antibiotic Resistance in Staphylococci Isolated from Food
Anotácia:
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou antibiotickej rezistencie u stafylokokov izolovaných z potravín. Jej cieľom je upriamiť pozornosť na celosvetovo sa vyskytujúci fenomén antibiotickej rezistencie baktérií a jeho fatálne následky. Táto práca je rešeršná. Prvá kapitola charakterizuje baktérie rodu Staphylococcus vrátane ich vlastností, výskytu v potravinách, stafylokokových enterotoxikóz, ktoré …viac
Abstract:
This bachelor thesis deals with the issue of antibiotic resistance in staphylococci isolated from food. Its aim is to draw attention to the worldwide phenomenon of antibiotic resistance in bacteria and its fatal consequences. This thesis is a research work. The first chapter characterizes bacteria of the genus Staphylococcus, including their properties, occurrence in food, staphylococcal enterotoxicosis …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Pileková, Dominika. Antibiotická rezistence u stafylokoků izolovaných z potravin. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies

Práce na příbuzné téma