Senzorické a analytické hodnocení mléka z farmy a mléčného automatu – Bc. Petra Tymová
Bc. Petra Tymová
Diplomová práce
Senzorické a analytické hodnocení mléka z farmy a mléčného automatu
Sensoric and Analytic Evaluation of Milk from Farm and Milk Automat
Anotace:
Diplomová práce se zabývá senzorickým a analytickým hodnocením mléka z farmy a mléčného automatu. Analytické hodnocení se zabývá stanovením tuku, sušiny, hustoty, hrubé bílkoviny, laktózy, chloridů, vápníku, kyselosti a peroxidázovou zkouškou. Senzorické hodnocení bylo provedeno pomocí stupnicové, párové a pořadové zkoušky. Všechny analýzy byly provedeny na vzorcích mléka z mléčného automatu a rodinné …víceAbstract:
This thesis is concerned with analytical and sensory evaluation of milk from a dairy farm and milk machine. Analytical evaluation deals with the determination of the fat, dry matter, density, crude protein, lactose, chlorides, calcium, acidity and the peroxidase test. Sensory evaluation was performed using scale, paired comparative andranking tests. All analyzes were performed in samples of milk from …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Tymová, Petra. Senzorické a analytické hodnocení mléka z farmy a mléčného automatu. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Nicola Sochorcová -
Analytické a senzorické hodnotenie vínnych destilátov
Orsolya Jávorka -
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Eva Burianová -
Analytické a senzorické hodnocení čokoládových výrobků
Lenka BARTOŠKOVÁ -
Senzorické a analytické hodnocení chutnosti sýrových analogů
Lenka Brabcová -
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Kamil Rozek