Analytické a senzorické hodnocení čokoládových výrobků – Bc. Lenka BARTOŠKOVÁ, DiS.
Bc. Lenka BARTOŠKOVÁ, DiS.
Diplomová práce
Analytické a senzorické hodnocení čokoládových výrobků
Analytical and Sensory Evaluation of Chocolate Products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá popisem čokolády a čokoládových výrobků, jejich složením, výrobou a fyzikálně-chemickými a organoleptickými vlastnostmi. V praktické části jsou vyhodnoceny analytické vlastnosti (obsah vody, obsah tuku, jemnost, viskozita, hranice toku) a senzorické charakteristiky (lesk, tukový výkvět, chuť, pachy, textura) deseti druhů čokoládových hmot, tří druhů náplní a sedmi druhů čokoládových …víceAbstract:
The thesis deals with the characterization of chocolate and chocolate products, their chemi-cal composition, production and physical-chemical and sensory properties. In the practical part, there are evaluated analytical properties (water content, fat content, fineness, viscos-ity, yield value) and sensory characteristics (shine, fat bloom, taste, off-flavour, texture) of ten chocolate masses, three …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15039
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BARTOŠKOVÁ, Lenka. Analytické a senzorické hodnocení čokoládových výrobků. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické zpracování u jedinců s Williamsovým syndromem
Lenka Hrnčířová -
Kulturní a podpůrné akce projektu Světluška jako marketingový nástroj
Kateřina Kovandová -
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Mariia Kaliuzhnaia -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Návrh modelu výuky vybraných témat z odborných předmětů - zpracování kakaa a výroba čokolády
Kateřina Horníková -
Čokoláda a její vhodné kombinace k nápojům v gastronomii (její nabídka a oblíbenost ve vybraných gastro zařízení)
Anna Venikova -
Čokoláda jako jedna z preferovaných potravin
Karolína ČAMPULOVÁ -
Výroba čokoládových cukrovinek a faktory ovlivňující jejich udržitelnost.
Jena Jurková