Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy – Simona Káčerová
Simona Káčerová
Bakalářská práce
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Isolation of Biogenic Amine-Degrading Microorganisms
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na izolaci mikroorganizmů degradujících biogenní aminy. Teoretická část se zabývá biogenními aminy, jejich vznikem, významem v potravinách a mikroorganizmy schopných jejich degradace. V praktické části této práce bylo izolováno a identifikováno pomocí metody MALDI-TOF MS 17 degradérů biogenních aminů. U všech izolátů byla také ověřována schopnost redukce vybraných biogenních …víceAbstract:
The thesis focuses on the isolation of biogenic amine-degrading microorganisms. The theoretical part is focused on biogenic amines, their origin, importance in food and microorganisms able to degrade them. In the practical part of this work were isolated 17 microorganisms with degradation activity of biogenic amines. These microorganisms were identified by MALDI-TOF mass spectrometry. In the following …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Káčerová, Simona. Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor -
Studium degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech
Lucie Klementová -
Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů
Vendula Molková -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Skríning vybraných bakterií využívaných v mlékárenství na schopnost degradace biogenních aminů
Štěpán Beneš -
Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech
Natálie Krčmová -
Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu zrání sýrů v závislosti na použité doplňkové kultuře
Martina Škrabalová -
Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus
Štěpán Beneš