Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva – Tereza Chlápková
Tereza Chlápková
Bakalářská práce
Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva
Production and use of special malts for wort and beer production
Anotace:
Bakalářská práce jejíž název je „Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva“ pojednává především o výrobě sladů. V úvodu je popsána výroba sladu a jaké běžné slady se při výrobě piva využívají. Dále se práce zaměřuje na speciální slady, především na slady z netradičních obilovin a jejich možnosti využití v pivovarnictví. Popisuje náhražky, které se při výrobě piva využívají a jaký …víceAbstract:
The bachelor thesis whose name is „Production and use of special malts for wort and beer production“ is mainly about malt production. The introduction describes the production of malt and what common malts are used in beer production. Furthermore, the work focuses on special malts, especially malts from non-traditional cereals and their use in brewing. It describes the substitutes used in beer production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product
Alexandra Malachová -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu
Zuzana Pavlíčková -
Vliv technologického zpracování ječmene a sladu na hladiny přítomných mykotoxinů
Kristýna Hronová -
Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu
Monika Plátová -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková -
The Influence of Innovations in Brewing on Beer Consumers' Preferences
Anastasia Boldyreva