Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice – Bc. Klára TESAŘOVÁ
Bc. Klára TESAŘOVÁ
Diplomová práce
Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice
Monitoring selected dairy products from cow and goat milk in the Czech Republic
Anotace:
Diplomová práce pojednává o vlastnostech kravského a kozího mléka a sortimentu mléčných výrobků v České republice. Teoretická část je zaměřena na produkci a spotřebu mléka v ČR, na jeho charakteristiku a chemicko-fyzikální vlastnosti. Dále na požadavky na jakost mléka, výživovou hodnotu a nutriční aspekty pro spotřebitele. V praktické části byly referenčními metodami a použitím vysokorychlostního analyzátoru …víceAbstract:
The thesis deals with cow and goat milk properties and the range of dairy products in the Czech Republic. The theoretical part is focused on milk production and milk consumption in this country and on its characteristics and physiochemical properties as well as on milk quality requirements, its nutrition value and nutrition aspects for consumers. Physiochemical properties of fresh milk were determined …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor:
14557
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 9. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TESAŘOVÁ, Klára. Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání vlastností pařených sýrů vyrobených odlišnými způsoby
Tomáš Zbranek -
Vývoj nového mléčného výrobku s upravenými dietetickými vlastnostmi
Natálie Kamarýtová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Mateřské mléko a jeho náhražky
Marie Pettíková -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Šárka Altmannová -
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa
Jana Ryvolová