Štěpánka Zanášková

Bakalářská práce

Kozí mléko a možnosti jeho zpracování

Goat's milk and the ways of its processing
Anotace:
Bakalářská práce Kozí mléko a možnosti jeho zpracování má za cíl shrnout aktuální poznatky o významu kozího mléka jako potraviny s benefity pro zdraví člověka a dále suroviny pro výrobu mléčných výrobků, s důrazem na rozdíly s mlékem kravským. V práci koncipované formou literární rešerše je charakterizována současná situace v chovu koz a produkce kozího mléka, shrnut zásadní přehled dat o složení kozího …více
Abstract:
The bachelor's thesis Goat's milk and the ways of its processing aims to summarize current knowledge on the importance of goat's milk as a food with benefits for human health and raw materials for the production of dairy products, with emphasis on the differences with cow's milk. The thesis, conceived in the form of a literature search, characterizes the current situation in goat breeding and goat …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Michaela Králová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin