Využití elektrodialýzy a ultrafiltrace pro příprava koncentrátu syrovátkových bílkovin – Bc. Eliška Knettigová
Bc. Eliška Knettigová
Master's thesis
Využití elektrodialýzy a ultrafiltrace pro příprava koncentrátu syrovátkových bílkovin
The use of electrodialysis and ultrafiltration for preparation of protein concentrate
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá využitím elektrodialýzy a ultrafiltrace pro přípravu koncentrátu syrovátkových bílkovin (WPC). V teoretické části práce je nastíněna historie zpracování syrovátky a její vlastnosti. Podrobně je popsána ultrafiltrace a elektrodialýza, jelikož se jedná o stěžejní procesy při výrobě WPC. V experimentální části práce byla testována nová metoda pro úpravu minerálního profilu syrovátky …viacAbstract:
The Master´s thesis deals with the use of electrodialysis and ultrafiltration for whey protein concentrate (WPC) preparation. In the theoretical part, there is described history of whey processing and its chemical properties. Ultrafiltration and electrodialysis are described in detail as these are two main processes in the WPC production. In the experimental part, there was implemented a new method …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martin Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KNETTIGOVÁ, Eliška. \textit{Využití elektrodialýzy a ultrafiltrace pro příprava koncentrátu syrovátkových bílkovin}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/418qbe/.
Jak správně citovat práci
Knettigová, Eliška. Využití elektrodialýzy a ultrafiltrace pro příprava koncentrátu syrovátkových bílkovin. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry / Technical Physical Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek
Jiří Doubrava -
Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů
Jana Putalová -
Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech
Michaela Pešková -
Technologie výroby syrovátkových proteinových koncentrátů
Michaela Kamenická -
Využití elektrodialýzy v "zero liquid discharge" procesech
Martin Chejn -
Bipolární membrány a jejich využití při realizaci elektromembránových separačních procesů
Jiří Charamza -
Možnosti využití syrovátkových bílkovin v potravinářství
Stanislava Malá