Čokoládové cukrovinky s přidanou hodnotou – Bc. Kateřina Týblová
Bc. Kateřina Týblová
Master's thesis
Čokoládové cukrovinky s přidanou hodnotou
Chocolate confectionary with added value
Abstract:
Čokoláda se v současné době těší oblíbenosti ze strany konzumentů. Se zvyšujícím se zájmem o vliv diety na zdraví se zvyšuje i snaha o výrobu nových a zdravějších potravin. Proto bylo cílem této práce vyrobit čokoládové výrobky s přidanou hodnotou. Celkem bylo vyrobeno šest druhů tabulkových čokolád (bílá, matcha, lyofilizované mango, drcené kakaové boby, zázvor, skořice) a pět druhů pralinek (smetanová …moreAbstract:
Chocolate has a high popularity among consumers. With increasing interest in the effect of diet on human health, the effort to produce new and healthier foods also increases. Therefore, the aim of this thesis was to design enriched chocolate products. In total, six types of chocolate bars (white, matcha, freeze-dried mango, crushed cocoa beans, ginger, cinnamon) and five types of chocolate pralines …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2023
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Nutričně cenné látky hrachu a jejich změny při zpracování
Kristýna Stávková -
Nutričně cenné látky v pekařských výrobcích
Markéta Stará -
Možnosti zvýšení obsahu nutričně cenných látek a vlákniny v pekárenských výrobcích
Barbora Fiedorová -
Pralinky a variabilita jejich výroby
Michal Pešák -
Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu
Vojtěch Neuwirth -
Speciální čokoládové cukrovinky a problematika jejich výroby
Veronika Bednaříková -
Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti
Agáta Uchytilová -
Vliv receptury a technologie výroby na kvalitu čokoládových cukrovinek
Veronika Šafránková