Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě – Bc. Anna Jílková
Bc. Anna Jílková
Diplomová práce
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Comparison of insect protein quality with protein commonly present in food
Anotace:
Díky rostoucí světové populaci je snaha najít alternativní zdroje základních živin schopné tento nárůst kompenzovat. Takovým zdrojem se nabízí jedlý hmyz, který představuje cenný zdroj bílkovin. V současnosti je konzumace hmyzu běžná zejména v rozvojových zemích, do jídelníčku západní společnosti se hmyz dostává jen velmi pomalu. Přitom představuje jedlý hmyz alternativu ke klasickým zdrojům bílkovin …víceAbstract:
Due to the growing world population, the search for alternative sources of essential nutrients is needed to compensate this increase. Such a source is an edible insect, which is a valuable source of protein. At present, the consumption of insects is common especially in developing countries, insects get into the diet of Western society only very slowly. At the same time, edible insects represent an …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JÍLKOVÁ, Anna. \textit{Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/42lv72/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva