Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku – Bc. Jiří Pantoflíček
Bc. Jiří Pantoflíček
Master's thesis
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
The influence of time in feed enrichment with unsaturated fatty acids to selected parameters of pig carcass value with regard to the fatty acid composition of intramuscular fat
Abstract:
Cílem práce je posoudit vliv výživy s vyšším podílem nenasycených mastných kyselin, zkrmované různě dlouhou dobu před porážkou na užitkové vlastnosti prasat, se zřetelem na kompozici mastných kyselin v intramuskulárním tuku vykrmovaných prasat. Faktory ovlivňující kvalitu vepřového masa jsou vnitřní, vnější a technologické. Mezi kvalitativní ukazatele kvality masa řadíme podíl tuku a masa, stupeň okyselení …moreAbstract:
The thesis aims to evaluate the impact of aliment with higher contents of unsaturated fatty acids, consumed for a different period of time, to utilitarian attributes of pigs before a slaughter, with respect to the composition of fatty acids in the intramuscular fat of tested animals.The factors that influence the quality of meat are interior, exterior and technological. Among the qualitative markers …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PANTOFLÍČEK, Jiří. \textit{Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/42m765/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Effect of heating on fatty acid composition of edible oils and fat
Filip Vojáček -
Cold-pressing of oil from nine varieties of technical hemp at various conditions
Aleš Bartoníček -
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová -
Vliv přídavku oleje na kvalitu tuku u prasat
Štěpán Zajíček -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights