Vliv složení na senzorickou kvalitu vybraných tepelně opracovaných masných výrobků – Ing. Ing. Lucie Nováková
Ing. Ing. Lucie Nováková
Bachelor's thesis
Vliv složení na senzorickou kvalitu vybraných tepelně opracovaných masných výrobků
Effect of composition on sensory quality of selected thermally processed meat products
Abstract:
Teoretická část této bakalářské práce se zabývá charakterizováním dvou zástupců tepelně opracovaných masných výrobků špekáčků a gothajských salámů, jejich složením, technologií výroby a historií a současností legislativních opatření spojených s jejich výrobou. Podstatnou částí je také úvod do oboru senzorické analýzy a přiblížení metod, pomocí kterých je stanovována senzorická kvalita špekáčků a gothajských …moreAbstract:
The theoretical part of this thesis deals with the characterization of two representatives of the heat-treated meat products a traditional czech sausages called špekáčky and Gotha salamis, their composition, manufacturing technology, history and present legislative directives related to manufacture. A substantial part is the introduction to the field of sensory analysis methods and approach, which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVÁKOVÁ, Lucie. \textit{Vliv složení na senzorickou kvalitu vybraných tepelně opracovaných masných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/42x17v/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Marie Henrychová -
Vliv kolagenu na organoleptické vlastnosti masa
Oto Svoboda -
Vliv kůžových emulzí v měkkých a drobných masných výrobcích na organoleptické vlastnosti.
Lucie CHRVALOVÁ -
Vliv přírodních antioxidantů a konzervačních látek na technologické a organoleptické vlastnosti masných výrobků
Markéta Suchopárová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights