The art of the kvevri wine production – Bc. Ing. Vlastimil Nešetřil, Ph.D.
Bc. Ing. Vlastimil Nešetřil, Ph.D.
Master's thesis
The art of the kvevri wine production
Umění výroby vín v kvevri
Abstract:
Cílem diplomová práce je porovnání technologických zásad a výsledných produktů vinifikace v kvevri s vinifikací prováděnou klasickým způsobem. Po teoretickém úvodu, ve kterém je popsána historie a současnost výroby vín v kvevri, následuje definice použitých metod senzorické a chemické analýzy vín a prezentace a diskuse dosažených výsledky. V závěru jsou identifikovány zásadní rozdíly obou přístupů …moreAbstract:
The aim of the diploma thesis is to compare the technological principles and the resulting products of vinification in the kvervri with vinification in the classical way. After the theoretical introduction which describes the history and the present of the production of the kvevri wines the methods of sensory evaluation and chemical analysis of wines are described and the results are presented and …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Potenciál výroby přírodních vín v rozvoji Velkopavlovické oblasti
Jan Filip -
Současné trendy ve výrobě a konzumaci vín v ČR a ve světě
Dominika Melicharová -
Stanovení polyfenolů v biologickém materiálu a jejich role v imunitních reakcích
Anna PÁNKOVÁ -
Proměny vinařství v oblasti Slavkova u Brna v průběhu 20. a na počátku 21. století
Martina Robešová -
Výroba šumivých vín v ČR
David Beneš -
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
Julie Londová -
Porovnání výroby bílých vín v sudech s různým geografickým původem dřeva
Miloš Vidlář -
Porovnání českých a gruzínských vín vyráběných v hliněných amforách
Magdaléna Šaňková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights