Bc. Marie Hubinková

Master's thesis

Hodnocení mikrobiální kontaminace u různých druhů medů

Assessment of microbial contamination in different species of honey
Anotácia:
Diplomová práce se zaměřuje na mikrobiální kontaminaci různých druhů medů dostupných na trhu. Cílem práce bylo prozkoumat rozsah mikrobiální kontaminace medu (celkem 5 vzorků) a identifikovat mikroorganismy přítomné v těchto vzorcích pomocí různých metod (kultivace na různých půdách, kataláza a oxidáza test, PCR, RAPD, sekvenování DNA). Ze získaných výsledků bylo zjištěno, že z 51 vzorků izolátů …viac
Abstract:
The thesis focuses on microbial contamination of various types of honey available on the market. The aim of the thesis was to investigate the extent of microbial contamination of honey (5 samples in total) and to identify microorganisms present in these samples using different methods (cultivation on different soils, catalase and oxidase test, PCR, RAPD, DNA sequencing). From the results obtained …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedúci: Ing. Zuzana Lacková, Ph.D.
  • Oponent: Petra Vičarová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.