Bc. Marie Hubinková

Master's thesis

Hodnocení mikrobiální kontaminace u různých druhů medů

Assessment of microbial contamination in different species of honey
Abstract:
Diplomová práce se zaměřuje na mikrobiální kontaminaci různých druhů medů dostupných na trhu. Cílem práce bylo prozkoumat rozsah mikrobiální kontaminace medu (celkem 5 vzorků) a identifikovat mikroorganismy přítomné v těchto vzorcích pomocí různých metod (kultivace na různých půdách, kataláza a oxidáza test, PCR, RAPD, sekvenování DNA). Ze získaných výsledků bylo zjištěno, že z 51 vzorků izolátů …more
Abstract:
The thesis focuses on microbial contamination of various types of honey available on the market. The aim of the thesis was to investigate the extent of microbial contamination of honey (5 samples in total) and to identify microorganisms present in these samples using different methods (cultivation on different soils, catalase and oxidase test, PCR, RAPD, DNA sequencing). From the results obtained …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Zuzana Lacková, Ph.D.
  • Reader: Petra Vičarová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.