Spotřebitelské preference masa kanečků – Bc. Michaela Franková
Bc. Michaela Franková
Diplomová práce
Spotřebitelské preference masa kanečků
Consumer studies on sensory acceptability of boar taint
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo popsat problematiku výkrmu kanečků, kančí pach a faktory ovlivňující výskyt kančího pachu ve vepřovém mase. Práce se dále zaobírala aspekty, které mohou ovlivnit vnímání kančího pachu a zároveň možnostmi jeho eliminace. Vepřové maso je vysoce oblíbené z hlediska konzumace v tradiční české kuchyni. V dnešní době je kladen velký důraz na welfare zvířat. Jedním z aspektů je …víceAbstract:
The aim of the thesis was to describe the problem of fattening of boars, boar taint, and factors influencing the occurrence of boar taint in pork meat. The thesis also dealt with the aspects that can influence the perception of boar taint by consumers and the possibilities of its elimination. Pork meat is very popular in traditional Czech cuisine. In animal breeding, the current emphasis leads to a …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Rozkot, DiS., externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců.
Klára Rusiňáková -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase
Adam Sochor
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Mach, J.
16. 4. 2023
Mach, J.
16. 4. 2023