Barbora MRÁZOVÁ
Bachelor's thesis
Charakteristika a vlastnosti pohanky
Characterization and qualities of buckwheat
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá jednou z významných pseudocereálií {--} pohankou, jejím chemickým složením, charakteristikou rostliny, využitím (potravina pro člověka, krmivo, ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu) a zdravotními účinky pohanky. Pohanka obsahuje rutin, který patří do skupiny fenolických látek. Rutin udržuje pevné a pružné cévy, má antioxidační a protizánětlivé účinky.Abstract:
The Bachelor thesis deals with one of the major pseudocereals {--} buckwheat, its chemical composition and plant characteristics, utilization (human food, animal feed, pharmaceutical and cosmetic usage) and health effects of buckwheat. Buckwheat contains rutin, which belongs to the group of phenolic compounds. Rutin maintains the rigid and elastic blood vessels and has antioxidant and anti-inflammatory …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2010
Identifier:
14838
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MRÁZOVÁ, Barbora. Charakteristika a vlastnosti pohanky. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Veronika KOCÁBOVÁ -
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Petr MACHALA -
Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií
Lukáš KES -
Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky
Veronika Tioková -
Pohanka v potravinářských technologiích
Marie Bazalová -
Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii
Zlata ŠVECOVÁ -
Proměny pracovních rutin novinářů z domácího týmu Economie v rámci působení trendu konvergence
Veronika Zemanová -
Proměna rutin redaktora denního zpravodajství ČT24 po restrukturalizaci řízení zpravodajské stanice a technologické inovaci vysílání
Anna Racková