Barbora MRÁZOVÁ

Bachelor's thesis

Charakteristika a vlastnosti pohanky

Characterization and qualities of buckwheat
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá jednou z významných pseudocereálií {--} pohankou, jejím chemickým složením, charakteristikou rostliny, využitím (potravina pro člověka, krmivo, ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu) a zdravotními účinky pohanky. Pohanka obsahuje rutin, který patří do skupiny fenolických látek. Rutin udržuje pevné a pružné cévy, má antioxidační a protizánětlivé účinky.
Abstract:
The Bachelor thesis deals with one of the major pseudocereals {--} buckwheat, its chemical composition and plant characteristics, utilization (human food, animal feed, pharmaceutical and cosmetic usage) and health effects of buckwheat. Buckwheat contains rutin, which belongs to the group of phenolic compounds. Rutin maintains the rigid and elastic blood vessels and has antioxidant and anti-inflammatory …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2010
Identifier: 14838

Thesis defence

  • Date of defence: 8. 6. 2010

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MRÁZOVÁ, Barbora. Charakteristika a vlastnosti pohanky. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe