Charakteristika a vlastnosti pohanky – Barbora MRÁZOVÁ
Barbora MRÁZOVÁ
Bakalářská práce
Charakteristika a vlastnosti pohanky
Characterization and qualities of buckwheat
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá jednou z významných pseudocereálií {--} pohankou, jejím chemickým složením, charakteristikou rostliny, využitím (potravina pro člověka, krmivo, ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu) a zdravotními účinky pohanky. Pohanka obsahuje rutin, který patří do skupiny fenolických látek. Rutin udržuje pevné a pružné cévy, má antioxidační a protizánětlivé účinky.Abstract:
The Bachelor thesis deals with one of the major pseudocereals {--} buckwheat, its chemical composition and plant characteristics, utilization (human food, animal feed, pharmaceutical and cosmetic usage) and health effects of buckwheat. Buckwheat contains rutin, which belongs to the group of phenolic compounds. Rutin maintains the rigid and elastic blood vessels and has antioxidant and anti-inflammatory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2010
Identifikátor:
14838
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MRÁZOVÁ, Barbora. Charakteristika a vlastnosti pohanky. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Veronika KOCÁBOVÁ -
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Petr MACHALA -
Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií
Lukáš KES -
Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky
Veronika Tioková -
Pohanka v potravinářských technologiích
Marie Bazalová -
Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii
Zlata ŠVECOVÁ -
Proměny pracovních rutin novinářů z domácího týmu Economie v rámci působení trendu konvergence
Veronika Zemanová -
Proměna rutin redaktora denního zpravodajství ČT24 po restrukturalizaci řízení zpravodajské stanice a technologické inovaci vysílání
Anna Racková