Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s víny vyrobených pomocí standardní technologie – Bc. Tereza Hlaváčková
Bc. Tereza Hlaváčková
Diplomová práce
Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s víny vyrobených pomocí standardní technologie
Comparison of wines produced using the Sur Lie method with wines produced using standard technology
Anotace:
Diplomová práce se zabývá porovnáním čtyř dvojic vín různých odrůd, kde vždy jeden ze vzorků představuje víno vyrobené standardní metodou a druhý vzorek je vyroben metodou Sur lie. V literární části se práce zabývá všeobecnými informacemi o metodě Sur lie, technologických aspektech, faktorech ovlivňující průběh kvašení, kvasničných kalech, autolýze a o výhodách a rizicích této metody. V praktické …víceAbstract:
This thesis deals with the comparison of four pairs of wines of different varieties, where always one of the samples represents a wine produced by the standard method and the other sample is produced by the Sur lie method. The literature deals with general information about the method Sur lie, technological aspects, factors affecting the course of fermentation, yeast lees, autolysis and the benefits …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Dagmar Oharková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HLAVÁČKOVÁ, Tereza. \textit{Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s~víny vyrobených pomocí standardní technologie}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/47ii6h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková -
Využitie dreva pri výrobe rosé vín
Lucia Kopečková -
Studium vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů
Michaela Kulhánková