Bc. Tereza Hlaváčková

Diplomová práce

Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s víny vyrobených pomocí standardní technologie

Comparison of wines produced using the Sur Lie method with wines produced using standard technology
Anotace:
Diplomová práce se zabývá porovnáním čtyř dvojic vín různých odrůd, kde vždy jeden ze vzorků představuje víno vyrobené standardní metodou a druhý vzorek je vyroben metodou Sur lie. V literární části se práce zabývá všeobecnými informacemi o metodě Sur lie, technologických aspektech, faktorech ovlivňující průběh kvašení, kvasničných kalech, autolýze a o výhodách a rizicích této metody. V praktické …více
Abstract:
This thesis deals with the comparison of four pairs of wines of different varieties, where always one of the samples represents a wine produced by the standard method and the other sample is produced by the Sur lie method. The literature deals with general information about the method Sur lie, technological aspects, factors affecting the course of fermentation, yeast lees, autolysis and the benefits …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Dagmar Oharková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma