Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků – Bc. Anna Liberská
Bc. Anna Liberská
Master's thesis
Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků
Freeze-dried sauerkraut as an active ingredient in bakery products
Anotácia:
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit význam obohacení modelového pekařského výrobku o prášek z lyofilizovaného kysaného zelí (LKZ) jak z pohledu nutričních hodnot, tak i senzorických vlastností. Modelový pekařský výrobek, v tomto případě sušenka, byl obohacen přídavkem 0, 1, 5, 10 a 15 % prášku z LKZ. Průměr sušenek se s přídavkem prášku z LKZ zvyšoval, zatímco výška sušenek se neměnila. Aktivita …viacAbstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the effect of the addition of lyophilized sauerkraut (LKZ) on the quality of model bakery product (cookies). It was enriched by addition of 0, 1, 5, 10 and 15% LKZ powder. The diameter of the cookies increased with the increase of LKZ powder level, while the height of the cookies did not change. The water activity of the crushed cookies ranged from 0.584 …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Liberská, Anna. Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs