Změny v obsahu bílkovinných frakcí kozího mléka v průběhu laktace – Jana Opravilová
Jana Opravilová
Master's thesis
Změny v obsahu bílkovinných frakcí kozího mléka v průběhu laktace
Changes in the content of the protein fractions of goat's milk during lactation
Abstract:
Kozí mléko se v České republice těší stále větší oblibě. Vliv na jeho stravitelnost, nutriční hodnotu i výtěžnost při výrobě sýrů má jak celkový obsah bílkovin, tak i obsah jednotlivých bílkovinných frakcí. Metodou HPLC s detektorem diodového pole byly stanoveny jednotlivé bílkovinné frakce, konkrétně alfa-kasein, beta-kasein, gama-kasein, alfa- laktalbumin a beta-laktoglobulin A i B v kozím mléce …moreAbstract:
Goat milk has become increasingly popular in the Czech Republic. Total protein content and the content of individual protein fractions has significant effect on the digestibility of the goat milk and on the nutritional value of the yield in cheese production. Individual protein fractions were set by HPLC with diode array detector, namely alfa- casein, beta-casein, gama-casein, lactalbumin, alfa- and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
OPRAVILOVÁ, Jana. \textit{Změny v obsahu bílkovinných frakcí kozího mléka v průběhu laktace}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/48iq15/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Syrovátkové proteiny jako nosiče bioaktivních látek
Jana Jacková -
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Anna Jílková -
Rozdíly mezi nativním mléčným proteinem a syrovátkovým proteinem při využití ve fitness výživě
Jan Svoboda -
Syrovátkový protein ve výživě člověka
Kristýna Dvořáková -
Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
Nikola Bechná -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Stanovení různých forem kaseinu v mléce
Veronika Kaňková -
Vliv genetických variant kaseinu na využitelnost mléka v potravinářství
Helena Kavalcová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights