Jana Opravilová

Master's thesis

Změny v obsahu bílkovinných frakcí kozího mléka v průběhu laktace

Changes in the content of the protein fractions of goat's milk during lactation
Abstract:
Kozí mléko se v České republice těší stále větší oblibě. Vliv na jeho stravitelnost, nutriční hodnotu i výtěžnost při výrobě sýrů má jak celkový obsah bílkovin, tak i obsah jednotlivých bílkovinných frakcí. Metodou HPLC s detektorem diodového pole byly stanoveny jednotlivé bílkovinné frakce, konkrétně alfa-kasein, beta-kasein, gama-kasein, alfa- laktalbumin a beta-laktoglobulin A i B v kozím mléce …more
Abstract:
Goat milk has become increasingly popular in the Czech Republic. Total protein content and the content of individual protein fractions has significant effect on the digestibility of the goat milk and on the nutritional value of the yield in cheese production. Individual protein fractions were set by HPLC with diode array detector, namely alfa- casein, beta-casein, gama-casein, lactalbumin, alfa- and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2017

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses 48iq15 48iq15/2
20/4/2017
Folders
Files
Mach, J.
21/4/2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.