Změny v obsahu bílkovinných frakcí kozího mléka v průběhu laktace – Jana Opravilová
Jana Opravilová
Master's thesis
Změny v obsahu bílkovinných frakcí kozího mléka v průběhu laktace
Changes in the content of the protein fractions of goat's milk during lactation
Anotácia:
Kozí mléko se v České republice těší stále větší oblibě. Vliv na jeho stravitelnost, nutriční hodnotu i výtěžnost při výrobě sýrů má jak celkový obsah bílkovin, tak i obsah jednotlivých bílkovinných frakcí. Metodou HPLC s detektorem diodového pole byly stanoveny jednotlivé bílkovinné frakce, konkrétně alfa-kasein, beta-kasein, gama-kasein, alfa- laktalbumin a beta-laktoglobulin A i B v kozím mléce …viacAbstract:
Goat milk has become increasingly popular in the Czech Republic. Total protein content and the content of individual protein fractions has significant effect on the digestibility of the goat milk and on the nutritional value of the yield in cheese production. Individual protein fractions were set by HPLC with diode array detector, namely alfa- casein, beta-casein, gama-casein, lactalbumin, alfa- and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
OPRAVILOVÁ, Jana. \textit{Změny v obsahu bílkovinných frakcí kozího mléka v průběhu laktace}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/48iq15/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Syrovátkové proteiny jako nosiče bioaktivních látek
Jana Jacková -
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Anna Jílková -
Rozdíly mezi nativním mléčným proteinem a syrovátkovým proteinem při využití ve fitness výživě
Jan Svoboda -
Syrovátkový protein ve výživě člověka
Kristýna Dvořáková -
Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
Nikola Bechná -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Stanovení různých forem kaseinu v mléce
Veronika Kaňková -
Vliv genetických variant kaseinu na využitelnost mléka v potravinářství
Helena Kavalcová
Názov
Vložil
Vložené
Práva