Asociace polymorfizmu kandidátních genů s masnou užitkovostí skotu – Ing. Václav PŮBAL
Ing. Václav PŮBAL
Bakalářská práce
Asociace polymorfizmu kandidátních genů s masnou užitkovostí skotu
Anotace:
Výzkum v oblasti molekulární genetiky spěje rychlým tempem kupředu a stejně tak se dramaticky navyšuje penzum vědomostí o geneticky založených, ekonomicky důle-žitých vlastnostech kulturních zvířat a rostlin. Tato práce podává přehled aktuálních poznatků o kandidátních genecha asociaci jejich polymorfizmů s masnou užitkovostí a kvalitou hovězího masa. Vybraných 10 genů zahrnuje: CAST (calpastatin) …víceAbstract:
Molecular genetic research has a very dynamic development, and also genetically based economic production traits of domestic animals and plants are in the spotlight of researchers and breeders. This paper summarizes an actual overview on the field of candidate genes and their SNP associations with beef quality and yield, with their short description, resulting assigning the genes for practical breeding …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jindřich Čítek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PŮBAL, Václav. \textit{Asociace polymorfizmu kandidátních genů s~masnou užitkovostí skotu}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/4afnzw/.
Jak správně citovat práci
PŮBAL, Václav. Asociace polymorfizmu kandidátních genů s masnou užitkovostí skotu. Č. Budějovice, 2017. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita masa v průběhu zrání
Adéla Hoferková -
Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa
Lenka Prokešová -
Vliv etiky chovu na kvalitu hovězího masa
Adriana Hofmanová -
Charakteristika svalových vláken v mase různých plemen skotu a její vztah ke kvalitě hovězího masa
Nicole Lebedová -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Genetické markery pro kvalitu hovězího masa
Nicola Darkwahová -
Charakteristika svalových vláken ve vybraných svalech českého strakatého skotu a jejich vztah ke kvalitě hovězího masa
Pavla Dundáčková -
Vliv genotypů pro gen leptin na vybrané kvalitní ukazatele hovězího masa
Karel BENEŠ
Název
Vložil
Vloženo
Práva