Typy českých entomofágů a jejich motivace – Bc. Agnieszka Buchtová
Bc. Agnieszka Buchtová
Bachelor's thesis
Typy českých entomofágů a jejich motivace
Czech insect-eaters and their motivations
Abstract:
Práce se zabývá fenoménem entomofágie, neboli konzumace hmyzu, v České republice a zbytku Evropy. V první části stručně popisuje nejnovější vývoj entomofágie. Zabývá se Evropou po roce 2010 a Českou republikou po roce 2001. Vyjmenovává a popsuje hlavní české průkopníky a šiřitele entomofágie. Za použití polostrukturovaného rozhovoru autorka zkoumá a definuje motivace Čechů, kteří hmyz jedli opakovaně …moreAbstract:
This thesis is devoted to describe the phenomenon of entomophagy in the Czech Republic and the rest of Europe. In the first part, the latest development of the situation of entomophagy is briefly described. It deals with Europe after 2010 and the Czech Republic after 2001. The main Czech pioneers and promotors of entomophagy are subsequently named and described. Using semi-structured interview the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2015
Identifier:
https://is.muni.cz/th/o0svk/
Thesis defence
- Date of defence: 18. 6. 2015
- Supervisor: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
- Reader: Mgr. Martin Vyhnal
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasaryk University
Faculty of Social StudiesBachelor programme / field:
Environmental Humanities / Environmental Studies
Theses on a related topic
-
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
The influence of temperate agroforestry systems on insects pollinators
Priyabrata Kirtania -
Thermal stress in insects: a comparative study of low temperature performance of Central European grasshoppers
Caio Vitor Sales Lima de Oliveira -
Zapomenutá entomofagie
Marie Pěchová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Entomofágie - historie a součastnost
Denisa VOŠAHLÍK ČERNOCKÁ