Štěpánka Zanášková

Bachelor's thesis

Kozí mléko a možnosti jeho zpracování

Goat's milk and the ways of its processing
Abstract:
Bakalářská práce Kozí mléko a možnosti jeho zpracování má za cíl shrnout aktuální poznatky o významu kozího mléka jako potraviny s benefity pro zdraví člověka a dále suroviny pro výrobu mléčných výrobků, s důrazem na rozdíly s mlékem kravským. V práci koncipované formou literární rešerše je charakterizována současná situace v chovu koz a produkce kozího mléka, shrnut zásadní přehled dat o složení kozího …more
Abstract:
The bachelor's thesis Goat's milk and the ways of its processing aims to summarize current knowledge on the importance of goat's milk as a food with benefits for human health and raw materials for the production of dairy products, with emphasis on the differences with cow's milk. The thesis, conceived in the form of a literature search, characterizes the current situation in goat breeding and goat …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Reader: Michaela Králová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology