Štěpánka Zanášková
Bachelor's thesis
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Goat's milk and the ways of its processing
Abstract:
Bakalářská práce Kozí mléko a možnosti jeho zpracování má za cíl shrnout aktuální poznatky o významu kozího mléka jako potraviny s benefity pro zdraví člověka a dále suroviny pro výrobu mléčných výrobků, s důrazem na rozdíly s mlékem kravským. V práci koncipované formou literární rešerše je charakterizována současná situace v chovu koz a produkce kozího mléka, shrnut zásadní přehled dat o složení kozího …moreAbstract:
The bachelor's thesis Goat's milk and the ways of its processing aims to summarize current knowledge on the importance of goat's milk as a food with benefits for human health and raw materials for the production of dairy products, with emphasis on the differences with cow's milk. The thesis, conceived in the form of a literature search, characterizes the current situation in goat breeding and goat …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Reader: Michaela Králová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ