Kozí mléko a možnosti jeho zpracování – Štěpánka Zanášková
Štěpánka Zanášková
Bakalářská práce
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Goat's milk and the ways of its processing
Anotace:
Bakalářská práce Kozí mléko a možnosti jeho zpracování má za cíl shrnout aktuální poznatky o významu kozího mléka jako potraviny s benefity pro zdraví člověka a dále suroviny pro výrobu mléčných výrobků, s důrazem na rozdíly s mlékem kravským. V práci koncipované formou literární rešerše je charakterizována současná situace v chovu koz a produkce kozího mléka, shrnut zásadní přehled dat o složení kozího …víceAbstract:
The bachelor's thesis Goat's milk and the ways of its processing aims to summarize current knowledge on the importance of goat's milk as a food with benefits for human health and raw materials for the production of dairy products, with emphasis on the differences with cow's milk. The thesis, conceived in the form of a literature search, characterizes the current situation in goat breeding and goat …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Michaela Králová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ