Bc. Lucie Synková

Master's thesis

Reologické vlastnosti různě tučných bílých jogurtů

Rheological properties of plain yoghurts with various fat content
Abstract:
Tato diplomová práce Reologické vlastnosti různě tučných bílých jogurtů se v teoretické části zaměřuje na základní přehled fermentovaných mléčných výrobků. Pozornost je věnována především problematice bílých jogurtů. Je popsána výroba, složení, význam konzumace jogurtů a skladování jogurtů a jejich trvanlivost. V další části teoretické sekce jsou popsány reologické vlastnosti potravin.Cílem praktické …more
Abstract:
This diploma thesis Rheological properties of plain yoghurts with various fat content is aimed in its theoretical part on the basic summary of fermented milk products. It is focused mainly on yoghurts, especially plain yoghurts. The manufacture, composition, nutritional and health benefits, storage and shelf-life of yogurts is described. In the next chapter are described rheological properties of foods …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
  • Reader: Jana Pokorná, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety